Politic

Dinu Plîngău cere Procuraturii Anticorupție să îl investigheze pe un protejat al PAS-lui

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, cere Procuraturii Anticorupție (PA) să îl investigheze pe șeful interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații, scrie tv8.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Într-o postare pe Facebook, Plîngău menționează că va depune o plângere la PA în care va solicita să fie anulată ordonanța privind refuzul de a porni urmărirea penală în 2021, pe motiv că „investigația a fost una superficială și s-a bazat exclusiv pe cuvintele persoanei asupra căreia planează bănuiala”.

Dinu Plîngău susține că este necesară o investigație care să presupună analiza informațiilor din toate declarațiile de avere și interese, o analiză a informației despre veniturile rudelor, verificarea informațiilor din registrul bunurilor imobile, analiza informației care vizează cheltuielile lui Dorel Musteață și cercetări asupra existenței bunurilor în r-nul Anenii Noi, a căror beneficiar efectiv ar fi șeful interimar al CSM.

„Speranța mea este ca justiția noastră să investigheze acțiunile nu doar a foștilor unși ai puterii, dar și a actualilor, să investigheze fără mimare orice persoană în jurul căreia sunt bănuieli rezonabile de comitere unor infracțiuni, indiferent de statutul social sau funcția pe care o ocupă”, a punctat Plîngău.

Sper mult să înceapă pe bune lupta cu marea corupție, așa cum s-a promis de noul șef al Procuraturii Anticorupție. Toate argumentele pentru începerea urmăririi penale în baza bănuielilor rezonabile sunt descrise în textul prezentat procuraturii pe numele lui Dumitru Robu și Veronica Dragalin. Prin aceste acțiuni, noi ajutăm sistemul să se curățe de baronii justiției, care afectează mult credibilitatea sistemului”, a mai subliniat președintele Platformei DA, Dinu Plîngău.

Sursa citată a încercat să obțină un comentariu de la Dorel Musteață, însă nu a răspuns la apel.

Platforma DA a mai depus și anterior un denunț la Procuratură prin care a solicitat pornirea unei anchete și investigarea faptelor privind îmbogățirea ilicită a magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat.

Amintim că Dorel Musteață este protejat de către PAS.

loading...

Comments are closed.