Dinu Plîngău, Platforma DA: ”Raportul PAS este un start de campanie electorală înainte de termen, interzis de legislația electorală”

Dinu Plîngău, președintele PPDA
 

Liderul Platformei DA, Dinu Plîngău, a emis un comunicat în care critică raportul prezentat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), numindu-l un start de campanie electorală înainte de termen, ceea ce este interzis de legislația electorală. Plîngău evidențiază faptul că în prezent observăm corturi electorale la fiecare colț de stradă și pliante electorale în fiecare căsuță poștală, iar acest raport pare a fi făcut pentru a justifica începerea campaniei electorale înainte de termen. Liderul Platformei DA are obiecții majore și cu privire la conținutul acestui raport, care abordează trei priorități ale guvernării: economie, securitate și justiție.

PAS și-a reprezentat raportul pentru ultimii doi ani. Cu ce se laudă partidul de guvernământ

În ceea ce privește economia, Plîngău afirmă că în ultima perioadă Moldova a pierdut 36 000 de locuri de muncă în sectorul real al economiei, iar 116 000 de cetățeni au emigrat în străinătate în ultimii doi ani. El atrage atenția că după doi ani de mandat, guvernarea actuală nu a prezentat nicio strategie de dezvoltare sau măsuri pentru a face față crizelor prin care țara a trecut. Liderul Platformei DA consideră că unica strategie promovată este aceea că Moldova va primi fonduri de la Uniunea Europeană.

Referindu-se la justiție, Plîngău menționează că au fost primite trei rapoarte critice din partea instituțiilor occidentale, inclusiv din cadrul Consiliului Europei, cu privire la starea sistemului judiciar din Moldova. El subliniază că toți infractorii noștri sunt în libertate, unii dintre ei reabilitați, iar alții sunt implicați în partide politice sau finanțează astfel de partide.

În ceea ce privește securitatea, Plîngău afirmă că există multe aspecte de polemică și că Moldova nu are cu ce se lăuda în acest domeniu.

În final, liderul Platformei DA subliniază că acest raport al PAS acordă mai puțină importanță problemelor cronice ale societății moldovenești, precum corupția, criza economică, investițiile insuficiente în educație și situația demografică precară, deoarece se concentrează în principal pe candidații PAS la alegerile locale. Plîngău consideră că, ca orice partid aflat la guvernare, reprezentanții acestui partid amestecă adesea interesele partidului cu cele ale statului.

Raportul guvernării PAS a fost criticat și de către Vlad Filat, președintele PLDM: ”Am ascultat atent Raportul PAS după doi ani de guvernare, sunt atâtea de spus despre inflație, despre prabușirea PIB, despre deficitul balanței comerciale, despre tarife, despre sărăcirea oamenilor. Acum însă, voi da doar o cifră: 88 000 de oameni, oameni care știu și vor să muncească acasă, dar au plecat, în timpul acestor doi ani de guvernare PAS. Despre asta, dar și celelalte urmează să vorbim”.

Total
0
Shares
Total
0
Share