Social

Directoarea Liceului „Lucian Blaga” a fost sancționată pentru elevii care au stat cu sacii în cap și ștreangul în gât la o acțiune Amnesty

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directoarea Liceului „Lucian Blaga” din Capitală a fost sancţionată disciplinar de Direcţia Educaţie a Capitalei după cazul Amnesty, pentru că la o lecţie publică mai mulţi elevi ai instituţiei au stat cu sacul în cap şi cu ştreangul la gât. Acest caz revoltat opinia publică!

Direcţia Educaţie a Primăriei Capitalei a deschis o anchetă, după conferinţa scandaloasă organizată de Amnesty International Moldova. Ancheta a fost pornită după ce un părinte indignat a sesizat autorităţile municipale.

Totodată și avocatul copilului din Moldova a condamnat implicarea minorilor în astfel de acțiuni, care le denigrează personalitatea şi-i afectează psihologic.

Amintim că pe 18 octombrie, ONG-ul Amnesty International Moldova a organizat o lecţie publică la care elevii au mimat că cer autorităților moldovenești să-i întoarcă în ţară pe cetățenii turci, declarați indezirabili. Unii copiii au jucat rolul de învinuiți. Astfel, timp de jumătate de oră, ei au stat cu saci pe cap şi cu ștreangul la gât.

ONG-ul a precizat printr-un comunicat de presă că este vorba de elevi ai claselor a 10-a și a 11-a, care și-ar fi manifestat interesul de a participa la respectiva acțiune.

chisinau liceul lucian blaga, amnesty international moldova
loading...

Comments are closed.