Alte știri

Directorul Agenției Medicamentului: Mizăm pe susținerea României și UE în obținerea vaccinului Anti-Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Eremei Priseajniuc, directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, a avut o întrevedere cu europarlamentarul Cristian Bușoi, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate (#EU4Health).

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cei doi oficiali au trecut în revistă ultimele evoluții în contextul luptei împotriva COVID-19.

Aceștia au discutat despre posibilitatea includerii Republicii Moldova în solicitarea României către Comisia Europeană, pentru obținerea vaccinului anti-COVID-19, dar, și a medicamentului Remdesivir – primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19, care și-a demonstrat eficiența în cazul pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus.

”Mizăm pe susținerea României și a UE în obținerea vaccinurilor Anti-Covid-19, precum și a medicamentelor autorizate pentru tratamentul infecției cu Coronavirus pentru cetățenii Republicii Moldova”, a menționat directorul general AMDM.

Oficialii au discutat și despre implementarea în Republica Moldova a bunelor practici ale Uniunii Europene în domeniul farmaceutic și dispozitivelor medicale, îndeosebi, în contextul luptei cu COVID-19. Un rol aparte în acest proces îi revine Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care asigură accesibilitatea, calitatea și siguranța medicamentelor pe piața europeană.

”Pe platforma Comisiei pentru Cercetare, dar și în calitatea mea de responsabil de legătura Parlamentului European cu EMA, voi stimula colaborarea AMDM cu Agenția Europeană a Medicamentului, dar și alte instituții de profil din UE și România” a menționat europarlamentarul Cristian Bușoi.

Eremei Priseajniuc a apreciat rolul important pe care îl joacă europarlamentarul Cristian Bușoi în cadrul Parlamentului European, dar și a întregului sistem european de sănătate: “Sunteți o voce puternică la nivelul Uniunii Europene și un prieten bun al țării noastre, fapt care ne face încrezători că putem și în continuare miza pe sprijinul Dumneavoastră și al instituțiilor abilitate din România și UE în demersul nostru de a asigura securitatea farmaceutică a Republicii Moldova”, a menționat directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc.

Reamintim că, în perioada 12-13 august, Directorul General al AMDM, Eremei Priseajniuc, întreprinde o vizită de lucru la București, la invitația omologului său, Bujor Eugen Almășan, Președintele ANMDM din România, fiind însoțit de Semion Botnari, însărcinat cu afaceri la Ambasada Republicii Moldova în România și Dr. Inga Pasecinic, Președinte al Centrului Strategii și Politici de Sănătate.

loading...

Comments are closed.