Politic

Directorul CFM va fi audiat săptămâna viitoare în comisia parlamentară pentru analiza situaţiei de la întreprindere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul Căii Ferate din Moldova, Adrian Onceanu, va fi audiat, săptămâna viitoare, în comisia parlamentară constituită pentru analiza situaţiei economico-financiare de la întreprindere. Ulterior, vor fi stabiliţi paşii necesari în soluţionarea problemei, au decis membrii comisiei, în şedinţa de astăzi, 4 martie, la care au participat şi reprezentanţi ai salariaţilor CFM, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al legislativului, informează TVR Moldova

În cadrul discuţiilor, angajaţii de la întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” au solicitat autorităţilor să întreprindă măsurile necesare pentru depăşirea crizei financiare cu care instituţia se confruntă de mai multe luni. O prioritate enunţată este achitarea, în cel mai scurt timp, a restanţelor salariale de patru luni, care se cifrează la peste 100 mln lei. Reprezentanţii salariaţilor au cerut şi compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru anii 2015-2021.

Federaţia Sindicală a Feroviarilor a desfăşurat astăzi o acţiune de protest în faţa Parlamentului şi Preşedinţiei, cerând achitarea restanţelor salariale, din noiembrie 2020, dar şi demisia conducerii întreprinderii şi transferarea cotizaţiilor sindicale pe conturile sindicatelor. Printre revendicări este şi majorarea salariilor.

Citește și: Dodon: CC i-a arătat din nou Maiei Sandu unde-i este locul

loading...

Comments are closed.