Externe

Directorul FMI: Cheltuiți! Vă rog, cheltuiți cât puteți!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, a cerut ţărilor să continue să cheltuie din economiile proprii pentru a combate criza provocată de pandemie şi să nu revină prematur la măsurile de austeritate.

Îndemnul vine pe fondul combaterii efectelor negative din economie generate de pandemia de coronavirus.

„Mesajul meu este: cheltuiţi, cheltuiţi, cheltuiţi. Vă rog, cheltuiţi cât puteţi. Dar păstraţi chitanţele. Şi ţineţi cont că nu putem face nimic fără creştere”, a declarat Georgieva, în cadrul unei conferinţe online organizată de Globsec, Institutul Montaigne şi Centrul Bruegel, scrie Mediafax.

Georgieva a salutat răspunsul rapid al guvernelor prin garantarea unui fond de ajutor de circa 10 trilioane de dolari, de zece ori mai mare decât cel alocat în timpul recesiunii din 2008.

FMI va publica noile prognoze de creştere globală pe 24 iunie. Georgieva a subliniat faptul că programul de alocare a stimulentului financiar nu trebuie suspendat prea repede, cum a fost în cazul celui acordat pentru a contracara efectele crizei globale din 2008, pentru că va genera consecinţe negative asupra economiei.

Citește și: Noile estimări și îngrijorări ale FMI, după izbucnirea noului Coronavirus

loading...

Comments are closed.