Alte știri

Directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc către AmCham: ”Vom promova inovațiile în domeniul farmaceutic, menite să salveze vieți omenești”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc, a avut astăzi, o întrevedere cu directorul executiv al Camerei de Comerț Americane din Moldova (AmCham), Mila Malairău și membrii AmCham  – agenți economici din domeniul farmaceutic, producători de medicamente inovative din străinătate, cât și reprezentanți ai mediului de afaceri local.

În cadrul întâlnirii s-au discutat mai multe subiecte, inclusiv, provocările cu care se confruntă agenții economici din domeniu, dar și propunerile cu care vin aceștia pe partea de ajustare a cadrului legal și îmbunătățirea climatului de afaceri pe segmentul activității farmaceutice.

Reprezentanții AmCham au salutat reluarea dialogului cu AMDM, menționând că această deschidere va fi în beneficiul tuturor părților, având în vedere că transparența și deschiderea sunt cei 2 factori care încurajează cel mai mult mediul de afaceri. În cazul dat, ne referim la agenții economici din domeniul farmaceutic, care trebuie încurajați și susținuți, pentru a continua să investească și să-și mărească capacitățile operaționale în Republica Moldova.

“Pentru AMDM, în calitatea sa de regulator în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale este crucial să asigurăm accesibilitatea produselor farmaceutice, iar acest lucru este posibil doar printr-o comunicare permanentă cu reprezentanții businessului. De asemenea, vom continua să lucrăm asupra previzibilității proceselor din cadrul agenției, elaborării unui mecanism de trasabilitate al medicamentelor. Vom promova inovațiile din domeniul farmaceutic, menite să salveze vieți omenești”, a subliniat Eremei Priseajniuc, directorul general AMDM.

loading...

Comments are closed.