Directorul IEACR, Radu Burduja, participă la Conferința de Securitate Rondeli 2024

Institutul Euro-Atlantic pentru Consolidarea Rezilienței (IEACR) va fi reprezentat de directorul său, Radu Burduja, la Conferința de Securitate Rondeli 2024, care se va desfășura pe 6 și 7 martie la Tbilisi, Georgia.

Conferința, organizată de Fundația Georgiană pentru Studii Strategice și Internaționale (Rondeli) cu sprijinul Fundației Naționale pentru Democrație (NED) și al Biroului din Caucazul de Sud al Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), se va axa pe provocările majore la adresa securității internaționale și regionale în contextul competiției globale dintre democrații și autocrații.

Evenimentul își propune să analizeze amenințările la adresa ordinii internaționale bazate pe reguli, emanate din statele revizioniste și actorii non-statali, precum și modalitățile prin care Occidentul poate sprijini mai bine libertatea și democrația în lume, în special în regiunile aflate în centrul rivalității geopolitice și sub riscul ingerințelor autoritare.

Georgia reprezintă un caz concret, având în vedere statutul de candidat la UE și alegerile parlamentare cruciale din 2024, care vor determina în mare măsură traiectoria de dezvoltare ulterioară a țării. Conferința își propune să repună Georgia pe agenda internațională, examinând legătura dintre securitate și democrație, precum și rivalitatea geopolitică globală în contextul georgian.

Cu peste 250 de participanți, conferința va reuni speakeri din Statele Unite, UE, Caucazul de Sud, Asia Centrală și Orientul Mijlociu. Reprezentanți ai unor institute de cercetare, mediului academic, guvernamental și mass-media vor discuta o gamă largă de aspecte cu care se confruntă lumea astăzi, în contextul tensiunilor globale dintre marile puteri, a războiului din Rusia-Ucraina – cel mai sângeros război din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial, a conflictelor armate din alte regiuni ale lumii și a încercărilor continue ale diferiților actori internaționali de a submina democrația și stabilitatea globală.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share