Directorul SIS: “Astăzi am semnat un ordin de blocare a 31 de portaluri web, dintre care 21 sunt gestionate direct din Rusia“

Directorul SIS, Alexandru Musteață, a susținut astăzi un briefing de presă în care a anunțat că a cerut blocarea activității a 31 de portaluri web, dintre care 21 gestionate direct din Rusia și a șase canale de televiziune, comunică MOLDPRES.

“Astăzi am semnat un ordin de blocare a 31 de portaluri web, dintre care 21 sunt gestionate direct din Rusia. Prin această decizie statul protejează spațiul informațional al Republicii Moldova”, a spus Musteață.

La finele săptămânii trecute SIS a solicitat blocarea a 22 de site-uri pe motiv că difuzau informații provenite de la “autorităţile publice din statul aflat în conflict militar şi recunoscut drept stat agresor”.

“Asta deja nici dictatură nu este, ci o agonie în prag de moarte politică. Închiderea brutală a încă 6 posturi de televiziune și zeci de portaluri de știri este peste limita cenzurii. În plină campanie electorală, fără vreo decizie a instanței de judecată, doar prin instrumentele statului capturat și la cererea Serviciului de Informație și Seciritate, este o încălcare gravă a drepturilor omului, a Constituției Republicii Moldova. Nu putem vorbi despre alegeri libere și corecte, care astăzi, în mod definitiv, au fost compromise.

Mă adresez ambasadorilor străini acreditați la Chișinău, observatorilor naționali și internaționali care monitorizează alegerile locale generale, să ia atitudine în raport cu acest abuz și atac în adresa statului de drept.

În privința cenzurii online impuse de guvernare, recomand cetățenilor să instaleze servicii VPN”, este reacția lui Adrian Albu, candidatul PSRM la șefia Primăriei mun. Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share