Politică

Discuții Hogan – Gaburici: În această lună, câteva companii importante din SUA urmează să vină la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul Forumului Moldova-SUA, care se va desfășura în perioada 11-12 aprilie, la Chișinău, mai multe companii americane vor stabili potențiale parteneriate cu companii din țara noastră. Despre asta au discutat în cadrul întrevederii ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

În prima zi a evenimentului, reprezentanții Guvernului Filip urmează să facă prezentări de țară și sectoriale pe importante domenii strategice: infrastructură, mediu de afaceri, facilități pe domeniul IT, potențialul investițional în turism. A doua zi va urma sesiunea de B2B, în cadrul căreia, companiile autohtone vor putea stabili contacte directe cu partenerii din SUA.

„Forumul Republica Moldova – Statele Unite ale Americii va oferi antreprenorilor din țara noastră ocazia să înțeleagă procesul derulării afacerilor cu SUA și atragerii investițiilor străine. De cealaltă parte, oamenii de afaceri americani vor cunoaște mai bine facilitățile fiscale și investiționale din Republica Moldova și sectoarele strategice”, a declarat Chiril Gaburici.

La rândul său, Dereck J. Hogan, a menționat că: „Este o bună oportunitate și ca cei mai buni oameni de succes din SUA, care vin în Republica Moldova, să meargă și la universitățile din țară pentru a împărtăși experiența din domeniul afacerilor, investițiilor, inovației. E important ca tinerii să se inspire direct de la oamenii de afaceri despre istoriilor lor de succes”.

Forumul Republica Moldova – Statele Unite ale Americii va fi organizat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, Serviciul Comercial al Ambasadelor SUA din Moldova, România și Ucraina, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, Camera de Comerț și Industrie a RM, Agenția de Atragere a Investițiilor și Camera de Comerț Americană din Moldova.

Discuții Hogan - Gaburici, În această lună, câteva companii importante din SUA urmează să vină la Chișinău, economie moldova 2019, relatii statele unite moldova, guvernul filip pdm, partidul democrat

loading...

Comments are closed.