Discuțiile privind un nou acord de eliberare a ostaticilor între Israel și Hamas ar putea fi reluate

Tratativele dintre părțile beligerante vor începe săptămâna viitoare, afirmă surse palestiniene. Între timp, bombardamentele continuă în Gaza. Israelul și-a extins ofensiva militară dinspre nord spre sudul Fâșiei, iar operațiunile terestre sunt concentrate asupra orașelor Khan Younis și Jabalia.

Negocierile dintre Israel și Hamas cu privire la un nou schimb de ostatici deținuți de militanți cu prizonieri palestinieni ar putea începe săptămâna viitoare, a anunțat postul de televiziune Al Arabiya.

Potrivit surselor palestiniene, Hamas cere o încetare completă a focului, dar „nu exclude și un armistițiu umanitar în noi condiții”. Totuși, negocierile propriu-zise nu au început încă.

Între timp, Israelul își continuă operațiunea militară în Fâșia Gaza, lovind infrastructura militantă și respingând apelurile mai multor țări și organizații internaționale de a reduce ofensiva.

Tsahal a difuzat imagini despre care spune că arată cum a lovit un „depozit de arme” și un post de lansare din zona Jabalia, pe care Hamas le-a folosit când a tras spre Sderot. Forțele de apărare israeliene afirmă că ar fi țintit infrastructura Hamas, folosită pentru a direcționa atacuri spre teritoriul israelian. Totodată, operațiunile terestre s-au concentrat asupra orașului Khan Younis, dar au fost lovite și alte orașe, iar numărul victimelor în rândul populației este în creștere.

Sute de mii de civili strămutați se adăpostesc în sud după ce au fugit din nordul puternic atacat la începutul conflictului, o mare parte din populația enclavei s-a refugiat într-o zonă mică din apropierea graniței cu Egiptul.

Lovituri aeriene israeliene au lovit orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza. Potrivit autorităților locale, cel puțin 20 de persoane au fost ucise. De asemenea, au fost raportate distrugeri și decese în orașele Jabaliya, Khan Younis și Deir al-Balah.

Potrivit postului de televiziune Al Mayadeen, lovituri aeriene israeliene au lovit tabăra de refugiați Nuseirat, iar cel puțin 15 persoane au fost ucise în bombardament. Bilanțul total al morților din Fâșia Gaza ca urmare a escaladării conflictului a depășit 18 mii, între care și 7 mii de copii, a declarat Ministerul Sănătății din enclava palestiniană controlată de Hamas.

Total
0
Shares
Total
0
Share