Alte știri

Disney Plus a restricționat accesul copiilor la filme ”rasiste” precum ”Peter Pan” sau ”Dumbo”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rețeaua de streaming Disney Plus a blocat accesul copiiilor cu vârsta de până la 7 ani la filme celebre precum ”Peter Pan”, „Dumbo” sau „Pisicile aristocrate”.

Motivul: cele trei filme au fost ținta unor acuzații că ar încălca recomandările de conținut pentru scene rasiste.

Potrivit Sky News, filmele nu vor mai apărea în secțiunea dedicată copiilor din aplicația Disney Plus.

Unii părinți au criticat această decizie, însă Disney spune că se angajează ”să creeze povești cu teme inspiraționale, care să reflecte diversitatea umană”.

Anul trecut, un sistem de avertizare a publicului în legătură cu prezenţa unor conţinuturi rasiste în filmele clasice ale grupului Disney, în vigoare din 2019, a fost actualizat prin intermediul unui nou mesaj.

Atunci când sunt difuzate pe serviciul de streaming Disney+, filme precum “Dumbo”, “Peter Pan” şi “Jungle Book” – acestea sunt însoţite de un text de avertizare care indică faptul că ele conţin ”stereotipuri”.

Grupul Disney a adăugat pentru prima dată un mesaj de avertizare a publicului în legătură cu prezenţa unor conţinuturi rasiste în noiembrie 2019, însă textul de atunci era mult mai scurt: “Acest program este prezentat aşa cum a fost creat în original. Ar putea conţine descrieri culturale depăşite”.

Anumite filme, precum “Song of the South”, nu sunt disponibile deloc pentru difuzare pe Disney+ din cauza elementelor rasiste.

Sursa: Sky News

loading...

Comments are closed.