Actualitate

DISPOZIȚIA nr. 25 din 05 mai 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Chicu a condus ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Membrii Comisiei au examinat o listă de propuneri înaintate de autoritățile publice și mediul de afaceri.

A fost examinată posibilitatea de a susține deținătorii de patentă pentru perioada stării de urgență. Deținătorii de patentă nu cad sub incidența categoriei de șomeri. CSE a decis să fie oferit fiecărui patentaș un ajutor de șomaj unic pentru toată perioada stării de urgență în sumă de 2775 lei. Costul estimativ al deciziei este de cca 34 de milioanele de lei.

Comisia, la propunerea specialiștilor epidemiologi, a aprobat sistarea regimului de carantină în mun. Soroca din data de 8 mai 2020 și în orașul Glodeni din data de 11 mai 2020.

CSE a admis desfășurarea serviciilor bisericești în curțile bisericilor cu respectarea distanței de 2 metri între persoane. Specialiștii epidemiologi au menționat 3 pericole legate de serviciile bisericești: aglomerarea oamenilor, vârsta enoriașilor și ritualurile religioase. Medicii cer să nu fie admis contactul direct între persoane și atingerea obiectelor.

Au fost autorizate curse pentru repatrierea a două grupuri de cetățeni ai RM din Abhazia și din Belarus. CSE a autorizat încă doua curse charter din Moscova pentru a repatria un șir de cetățeni din Federația Rusă.

Dispoziția nr. 25 adoptată de CSE poate fi găsită aici.

DISPOZIȚIA nr. 25 din 05 ma… by Telegraph Moldova on Scribd

loading...

Comments are closed.