Alte știri

Distincții pentru Moldova! În premieră, divinurile produse în țara noastră au obținut 10 medalii la un concurs internațional de profil

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce vinurile îmbuteliate produse în Republica Moldova au reușit să se afirme la cele mai importante concursuri internaționale, acum și divinurile moldovenești reușesc să ia distincții importante în afara
țării.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În premieră, companiile producătoare de divin din Moldova au participat la „International Wine & Spirit Competition” (IWSC), concurs dedicat produselor alcoolice spirtoase desfășurat la Londra, Marea Britanie.
Cele patru companii vinicole din țară: „Vinăria-Bardar” SA, „KVINT”, „Chateau Vartely” și „Calarași Divin” au obținut 10 medalii.

În rezultat, produsele fabricate după o tehnologie specială de distilare a vinului, maturate a distilatului de vin în butoaie de stejar, au fost apreciate cu 6 medalii de argint și 4 de bronz. Producătorii moldoveni
reuniți sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” au participat la competiție cu 10 mostre de divinuri, opt dintre care au fost susținute de Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV).

Prin participarea la acest concurs, Republica Moldova a reușit să se afirme și să ia un loc de frunte printre țările din regiunea Mării Negre, care au tradiții similare în producerea băuturilor spirtoase.
Astfel, la IWSC au mai lut parte Armenia și Serbia, care s-au ales cu câte 5 medalii fiecare (dintre care 4 din bronz și una de argint), România cu 2 medalii (una de bronz și una de argint) și Georgia cu o medalie de bronz. Câte două medalii de aur pentru calitatea divinurilor au luat Spania și Franța, iar Africa de Sud și Grecia s-au învrednicit cu câte o medalie de aur.

loading...

Comments are closed.