Social

Distribuirea pachetelor cu produse alimentare pentru familiile social – vulnerabile din capitală continuă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul săptămânii trecute, familiile social-vulnerabile din capitală au beneficiat de 1502 pachete cu produse alimentare, distribuite de către reprezentanții Direcției generale asistență socială și sănătate, agenți economici, ONG-uri și misiuni religioase, relatează Telegraph.md

De la începutul stării de urgență, cu suportul a 22 de agenți economici, au fost distribuite circa 3220 de pachete cu alimente persoanelor social-dezavantajate. Unele donații au fost oferite Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil și instituțiilor medicale din subordine.

Totodată, în colaborare cu Misiunea Socială „Diaconia”, 600 de pachete cu produse alimentare au fost livrate la domiciliul persoanelor aflate în situații de risc,  inclusiv pentru 100 de beneficiari din localitățile suburbane ale capitalei și pentru 84 de familii care îngrijesc copii cu necesități speciale.

La fel, în perioada 13-17 aprilie, curent şi-au desfăşurat activitatea şi grupurile de voluntari „Inițiativa împreună împotriva COVID-19″ și „Orașul fără maxi-taxi”. Acestea au fost implicate în procesul de ajutorare a oamenilor în etate, persoanelor cu dizabilităţi și ale celor cu nevoi speciale. Astfel, voluntarii au recepționat 209 apeluri dintre care 75 de cazuri au fost rezolvate, iar alte 165 se află în proces de soluţionare.

De asemenea, de la începutul activității, grupurile de voluntari au oferit suport Misiunii Sociale „Diaconia” şi Fundatiei „Regina Pacis” în livrarea la domiciliu a 300 prânzuri şi 461 de pachete cu produse alimentare.

De asemenea, este în desfășurare și Campania socială de colectare a produselor alimentare lansată de Primăria Chișinău. Astfel, locuitorii capitalei pot să procure diferite produse neperisabile în rețelele a 5 magazine din sectoarele capitalei și să le lase în boxele special amenajate la ieșirile din supermarketuri.

„În acest fel, ne propunem să ajutăm oamenii aflați în dificultate. Campania este organizată la solicitarea mai multor cetăţeni, care au anunţat că vor să contribuie şi să susţină persoanele care au nevoie de ajutor. Liniile verzi lansate de Primăria Capitalei sunt în continuare deschise şi oamenii pot apela, iar voluntarii noştri împreună cu asistenţii sociali vor ajunge la fiecare cetăţean care necesită ajutor”, a menționat primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Citește și: Un doctor francez a donat un aparat modern de ventilație artificială spitalului din Soroca

loading...

Comments are closed.