Economic

Divinurile moldovenești au fost apreciate la un eveniment internaţional de profil

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unsprezece distilate de vinuri maturate provenite de la şase producători naționali au luat 11 distincții la „DB & SB Autumn Blind Tasting”, eveniment de profil organizat de una dintre cel mai importante reviste britanice specializate pe băuturi „The Spirits Business”.

Participarea companiilor a fost posibilă inclusiv datorită suportului oferit de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), care a introdus în planul anual de activitate al instituției și participarea la concursurile dedicate divinurilor și băuturilor tari.

„Divinurile produse în țara noastră – băuturi alcoolice de calitate înaltă – au un mare potențial de afirmare pe plan internațional. Distilatele de vinuri din Moldova sunt un produs nobil, de calitate excepțională, unice de felul lor pe piața mondială. Aceste caracteristici ne-au motivat să ajustăm calendarul participărilor la concursurile și evenimentele de profil”, a estimat Irina Bîstrițchi, director adjunct al ONVV.

Astfel, după „DB & SB Autumn Blind Tasting”, palmaresul producătorilor din Republica Moldova s-a îmbogățit cu șapte medalii de aur, trei de argint și una master.

În Republica Moldova sunt 20 companii care produc divinuri. Potrivit legislației naționale, distilatele de vin sunt clasificate după criterii de vârstă şi calitate. Astfel, din categoria  VS fac parte divinurile cu o vechime minimă de 3 ani, cele cu un grad de maturare minimală de 5 ani sunt atribuite categoriei VSOP, iar divinurile cu o vechime de 7 ani şi mai mare sunt incluse în categoria XO, în timp ce băuturile maturate timp de peste 20 de ani – în categoria XXO.

loading...

Comments are closed.