Externe

Dmitri Medvedev: Preţul gazului va ajunge la 5000 de euro per mia de metri cubi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până la sfârşitul acestui an preţul gazului va ajunge la 5000 de euro per mia de metri cubi de gaz. O estimare în acest sens a fost făcută de către vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei şi fost preşedinte al ţării, Dmitri Medvedev, pe o reţea de socializare, relatează Radio Moldova.

Actualmente preţul este de 3,500 de euro. Ţările occidentale consideră că creşterea preţului la gazele naturale este legată de invazia militară rusă din Ucraina şi este catalogată drept şantaj din partea Kremlinului.

Între timp, la Bruxelles, se lucrează la ipoteza plafonării preţurilor gazelor şi se pregăteşte o reuniune extraordinară a miniştrilor energiei.

Republica Moldova achită în luna august 1,458 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale, ceea ce constituie cu 478 de dolari mai mult faţă de luna iulie, când gazul a fost cumpărat cu 980 de dolari pentru mia de metri cubi.

Șeful de la „Moldodova-Gaz”, Vadim Ceban a anunțat anterior că pentru luna septembrie Republica Moldova va achita concernului rus „Gazprom” peste 1,692 de dolari pentru mia de metri cubi.

loading...

Comments are closed.