Alte știri

Dmitri Peskov transmite poziția lui Putin: Kremlinul se așteaptă să stabilească relații reciproc avantajoase cu Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Kremlinul respectă rezultatele alegerilor prezidențiale din Moldova și se așteaptă ca acesta să poată stabili relații reciproc avantajoase cu noul lider al țării. Acest lucru a fost anunțat reporterilor luni de către secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov, citat de TASS.

El a menționat că Kremlinul „respectă alegerea poporului moldovenesc”. „Desigur, trebuie să stabilim relații de lucru cu noul președinte al Moldovei. Sperăm că vom putea să le stabilim”, a spus Peskov.

Potrivit acestuia, astfel de relații „ar trebui să se bazeze pe o bază reciproc avantajoasă, luând în considerare interesele ambelor părți”.

Știm că Maia Sandu a spus că va lucra în interesul poporului moldovenesc și suntem încrezători că este în interesul poporului moldovenesc să construiască relații bune, strânse, cooperare și interacțiune în toate domeniile cu țara noastră”, a spus purtătorul de cuvânt al liderului rus.

El a subliniat că Rusia apreciază relația cu Moldova. „Știți că Rusia a ajutat întotdeauna poporul moldovenesc”, și-a amintit Peskov.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în Moldova pe 15 noiembrie. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, după prelucrarea a 100% din procese-verbale, Sandu a câștigat cu 57,75% din voturi, în timp ce președintele actual Igor Dodon a câștigat 42,25%.

Amintim că Maia Sandu a fost felicitată personal și de către Vladimir Putin.

BREAKING NEWS // Bucureștiul anunță că președintele Klaus Iohannis vine la Chișinău

loading...

Comments are closed.