Actual

DOC // Alexandru Ciobanaș, ex-șef la IP Centru, ar fi uitat să declare venituri de peste 2,5 mln. de lei și două automobile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința lui Alexandru Ciobanaș, ex-șef al Secției urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, fiind constatate abateri de la norma legală privind integritatea, informează Telegraph.md cu referire la ANI.

În actul de constatare emis, inspectorul de integritate a stabilit că subiectul a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea unor date incomplete în declarațiile cu privire la venituri și proprietate și cele de avere și interese personale, pe care le-ar fi depus în perioada 2012-2018.

Astfel, fostul angajat al IGP Centru ar fi omis să includă în aceste declarații veniturile obținute în mărime de peste 2 milioane 600 mii de lei, două autoturisme de model Honda CRV, înregistrat pe numele subiectului, dar și o Toyota Yaris, deținută în comodat de către soția sa.

Suplimentar, în perioada 2012 – 2018, subiectul vizat nu a inclus în declarații și activele financiare deținute în conturi bancare curente și de depozit în valută națională și străină, care erau înregistrate în sold la data depunerii declarațiilor.

În cadrul controlului, fiindu-i solicitat punctul de vedere, subiectul nu a putut justifica proviniența sumei de peste 2 milioane 300 mii de lei, deținută în perioada 2012-2017, sub formă de numerar în valută națională și străină din conturile bancare curente și de depozit.

Dacă actul de constatare emis de către ANI va rămâne definitiv subiectul ar putea fi destituit din funcția actuală, cea de șef al direcției generale urmărire penală în cadrul IGP. Totodată, acesta riscă să fie decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică pe o perioadă de 3 ani și inclus în Registrul interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare emis de ANI poate fi contestat în instanța de contencios administrativ.

În noiembrie 2018, Anatol Matasaru îl acuza pe Ciobanaș că este corupt și milionar.

loading...

Comments are closed.