DOC // Andrei Spînu, Victor Parlicov și Vadim Ceban au fost denunțați la Procuratura Anticorupție

Astăzi, președintele Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Arina Spătaru, a depus un denunț la Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova în privința schemei de achiziție a gazului natural de către Guvern. Această acțiune vine ca răspuns la investigația jurnalistică recentă, realizată de TV8, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră Plus: Povestea gazului scump” care a relevat suspiciuni privind practici corupte în procesul de achiziție a gazului natural, ceea ce a condus la tarife exorbitante pentru consumatorii de gaze din țară.

Arina Spătaru, liderul ALDE, a ales să-și exercite dreptul de a depune denunțul în interesul cetățenilor și al integrității instituțiilor statului. În denunțul depus, ea enunțat posibile acte de corupție și abuz de putere în cadrul achizițiilor de gaze, care au dus la tarife exorbitante pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Atunci când au cumpărat gaz la prețuri exorbitante și oamenii plăteau câte 30 lei per metru cub de gaz consumat, cei de la guvernare strigau „без вас!” (Fără voi). Acum, după ce practic au fost epuizate stocurile de gaz cumpărate în grabă de Spînu, guvernul ne zice că deja procurarea gazului rusesc este doar parte comercială. […] Acum, rog cu insistență, procuratura Anticorupție să ne explice ce a fost atunci.” A declarat Arina Spătaru într-un live pe pagina sa de Facebook.

“Este momentul să ne asumăm responsabilitatea și să luptăm împreună împotriva corupției care afectează direct cetățenii noștri. Depunerea acestui denunț este un pas important în direcția legalității și normalității, iar ALDE se angajează să sprijine această luptă pentru transparență și responsabilitate.”

ALDE reafirmă angajamentul său de a lupta împotriva corupției și de a promova buna guvernare în Republica Moldova. Depunerea denunțului de către președinta partidului subliniază importanța acestui efort comun pentru a aduce lumină asupra unor practici obscure și pentru a asigura respectarea principiilor statului de drept.

Total
1
Shares
Total
0
Share