Oficial

DOC // ANI publică lista funcționarilor cu păcate. Registrul are 5 pagini

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică (Registrul interdicțiilor), poate fi vizualizat pe pagina oficială – www.ani.md, în secțiunea Registre.

Din anul 2018 până în prezent, în Registru, au fost incluse toți cei 55 de subiecți în privința cărora au fost constatate încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese și cel al incompatibilităților.

Conform Legii nr.133 privind declararea averii și intereselor personale, subiecții incluși în Registrul interdicțiilor nu au dreptul de a deține o funcție publică și de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani, cu excepția funcțiilor electorale, imediat după rămânerea definitivă a actelor de constatare emise de către ANI.

Președintele socialist al raionului Basarabeasca a încălcat regimul juridic al averii și intereselor personale

Registrul interdicțiilor este actualizat sistematic de către inspectorii de integritate. De menționat că, ANI a inițiat procedura de dezvoltare a Registrului respectiv în scopul interconectării acestuia cu sistemul ”e-Integritate” pentru a putea fi vizualizat în timp real și mai ușor de accesat de către utilizatorii interesați.

ANI precizează că, în prezent 77 de acte de constatare emise de către Inspectoratul de Integritate au fost contestate în instanța de judecată, care prevăd interdicția de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale.

Registrul poate fi accesat aici – www.ani.md

Andrei Năstase a fost să se înțeleagă cu finul lui Vlad Plahotniuc

loading...

Comments are closed.