DOC // APCE va avea observatori la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din Moldova

Theodoros Rousopoulos, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a anunțat, printr-o scrisoare oficială, decizia Biroului Adunării de a trimite o delegație pentru a observa alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din Republica Moldova, care vor avea loc pe 20 octombrie 2024.

Rousopoulos a mulțumit CEC pentru invitația de a participa la monitorizarea acestui proces electoral important. Biroul Adunării a decis pe 27 mai 2024 să constituie un comitet ad-hoc transpartinic, format din 22 de membri, pentru a asigura o observare atentă și imparțială a alegerilor din octombrie.

Delegația va beneficia de suportul oferit de autoritățile moldovenești pentru pregătirea misiunii de observare. În acest context, Sylvie Affholder, Șefa Diviziei pentru Alegeri a Adunării Parlamentare, rămâne la dispoziție pentru orice informații suplimentare necesare în legătură cu această misiune de observare.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este compusă din 306 parlamentari din cele 46 de state membre; Adunarea alege Secretarul General, Comisarul pentru Drepturile Omului și judecătorii Curții Europene pentru Drepturile Omului; ea oferă un forum democratic pentru dezbateri și monitorizează alegerile; comitetele sale joacă un rol important în examinarea problemelor actuale.

Total
0
Shares
Total
0
Share