Politic

DOC // Au fost sau n-au fost plicurile cu bani de la Ilan Șor pentru Maia Sandu? Un deputat cere PG să investigheze cazul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au fost sau n-au fost plicurile cu bani de la Ilan Șor pentru Maia Sandu? Un răspuns exact trebuie să dea procuratura, după ce investighează acest caz. Pornind de la mai multe informații apărute în spațiul public, deputatul Grigore Novac s-a adresat cu o solicitare către Procuratura Generală, în speranța că vor examina gradul de „onestitate” a liderului PAS, informează Telegraph.md

Deputatul amintește că Ilan Șor a declarat anterior despre Maia Sandu: „… ești un manager mediu din cadrul unui proiect finanțat de mine – PLDM. Trebuie să înțelegi: știu cât de mult ți-a plătit Filat în plic în fiecare lună, ca surplus la salariu, și anume eu am fost cel care punea banii în plic, înainte ca el să ți-i transmită ție. Apropo, ție ți-a fost transmis mai mult decît altora, așa că să te audo-declari modestă, dacă nu chiar săracă, ar trebui să-ți fie rușine, dar tu nu cunoști acest sentiment.”

Tot la acest subiect, bloggerul Eugen Luchianiuc a afirmat că „sunt cel puțin 2 martori care sunt gata să confirme faptele” de transmitere a plicurilor cu bani pentru Maia Sandu, în perioada în care aceasta a deținut funcția de ministru al Educației.

”Dacă afirmațiile lui Ilan Șor, dar și ale bloggerului Eugen Luchianiuc, sunt adevărate, în acest caz este vorba de corupție pasivă, faptă pedepsită de lege. Iar “onestitatea” este doar un slogan electoral pentru a minți cetățenii”, menționează Novac.

Luchianiuc a transmis că este gata să răspundă la întrebările procurorilor, însă doar în Tallinn: ”Dragă PG, poftim în Tallinn, eu am de dus copil la școală dar nu de răspuns la întrebările despre o exMinistră care e balabolcă.”

Image may contain: text

loading...

Comments are closed.