Actualitate

DOC // Averea și veniturile președintelui CC, Domnica Manole: Salariu de 45 000 lei, pensie de 21 000 lei, trei imobile și două automobile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, în 2020 a avut un venit de aproape 800 de mii de lei. Datele se conțin în declarația de avere, depusă la Autoritatea Națională de Integritate. Toți acești bani magistratul le-a primit de la stat: salariul lunar de aproximativ 45 de mii de lei, pensia pentru limita de vârstă – 21 de mii de lei, și o indemnizație de 11674 lei. De menționat că Domnica Manole nu a indicat nici un venit al soțului.

Președintele Curții Constituționale a mai declarat că deține un lot de pământ, un imobil evaluat la 70 de mii de lei, un garaj de 36,8 metri pătrați și un apartament evaluat la aproape 1 000 000 lei. Precizăm că Manole nu a indicat suprafața apartamentului.

Președintele Curții Constituționale, despre care Ziarul de Gardă scria în 2013 că are un adevărat parc de automobile – 11 la număr, acum declară doar două autovehicule. Este vorba despre o Dacia Logan și un Nissan Murano.

Domnica Manole mai deține cote-părți la trei companii. SRL VADCOM, genul de activitate fiind intermedieri pentru vânzarea materiei prime agricole, animalelor vii, materiei prime textile și a semiproduselor. În 2019, compania a avut un profit de 3 569 700 lei.

Cea de-a doua companie este SRL IMPEX DIV, genul de activitate – Comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și produse din tutun. Baruri.
Totodată, Manole deține acțiuni la o farmacie din Capitală – SA Filomela. Precizăm că acțiuni la această companie mai are și judecătorul Iurie Obadă, devenit cunoscut după ce l-a băgat la închisoare pe Andrei Braguța, tânărul de 32 de ani, care a decedat în penitenciar.

 

Declarația Domnica Manole by Telegraph Moldova on Scribd

loading...

Comments are closed.