Alte știri

DOC // Candidat PAS: Maia Sandu a uzurpat puterea de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

În 2019, atunci când Maia Sandu și Igor Dodon au făcut alianță și au dat mâna, Petru Gandrabur, aflat astăzi pe locul 55 în lista PAS, a semnat, în rând cu alți primari, o declarație în care a declarat că cei doi au uzurpat puterea în stat, scrie bloggerul Eugeniu Luchianiuc, anexând în acest sens și documentul semnat în vara anului 2019.

”Ap ce, ieri a fost ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrare în electorală la CEC. Deja cine a depus puteți vedea pe site-ul CEC. Noi însă, dăm înapoi datoriile celor de la #pas și penim lista lor de „Oameni Buni” așa cum ne place și cum suntem deprinși să o facem.

Un nou „Om Bun” cu rah**t la fund este Petru Gandrabur, un ”ciuvac” care primește salariu de primar al comunei Țiganca din raionul Cantemir. El a fost promotor al mai multor scandaluri dar nu despre asta azi îi scoatem ochii”, scrie bloggerul.

Amintim că redacția Sinteza.org a ajuns în posesia unui document, care demonstrează că Petru Gandrabur, un transfug politic notoriu, ar putea fi condamnat la 3 ani de închisoare pentru escrocherie. Potrivit informației despre ședințele programate la Judecătoria Cahul, pe 22 iunie 2021 este programată ședința pe DOSARUL PENAL în care Petru Gandrabur, candidat PAS la alegerile parlamentare, este în calitate de acuzat pe art. 190 Cod Penal al Republicii Moldova (escrocherie).

Legea prevede pentru astfel de infracțiuni pedeapsă cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 3 ani.

Din informațiile obținute de la un grup de cetățeni din Țiganca, raionul Cantemir, cauza penală este pornită pe faptul că cel care se dorește a fi deputat din partea PAS i-ar fi tras o țeapă de 100 000 USD unui cetățean turc, Alraumi Ayman.

„Petru Gandrabur încearcă să obțină imunitate de deputat, pentru a fugi de pedeapsa penală”, au comunicat cetățenii din Țiganca.

Petru Gandrabur este primar al localității Țiganca din 2005, adică de mai bine de 15 ani. Inițial a fost ales pe lista blocului electoral „PSD-PSL”. Ulterior, acesta a migrat spre Partidul Liberal, când formațiunea condusă pe atunci de Mihai Ghimpu avea susținere în țară. După câțiva ani, în 2014, Petru Gandrabur a migrat deja spre Partidul Liberal Reformator. În 2019 a fost ales primar din partea blocului electoral „ACUM DA-PAS”, iar acum este candidat la alegerile parlamentare din partea PAS.

loading...

Comments are closed.