DOC // Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, făcută publică

Certificatul de deces al regretatei Regine a Marii Britanii a fost semnat de Prințesa Anne, singura fiică a suveranei, care a fost alături de mama ei până în ultimele clipe din viață, scrie euronews.ro

Regina Elisabeta a II-a a murit din cauza ”vârstei înaintate”, pe data 8 septembrie, ora locală 15:10 (ora 18:10, ora României), după cum reiese certificatul de deces al fostului monarh, scrie The Telegraph.

Documentul înregistrat în Registrele Naționale ale Scoției a fost publicat joi și poartă semnătura Prințesei Anne, singura fiică a Reginei Elisabeta a II-a. Decesul Reginei a fost înregistrat în Aberdeenshire pe data de 16 septembrie și este acum un subiect de interes public.

Datele din certificatul de deces reprezintă o confirmare a faptului că unele dintre rudele apropiate ale Reginei se aflau în avion, în drum spre Castelul Balmoral, la momentul la care suverana murise.

Potrivit The Telegraph, Prințul William, Prințul Andrew, Prințul Edward și Contesa de Wessex au decolat de la baza Forțelor Aeriene Regale din Northolt la ora locală 14:39 și au aterizat în Aberdeen la ora locală 15:50.

La ora 16, Prințul William și-a transportat familia cu mașina la Castelul Balmoral și a ajuns la reședință o oră mai târziu.

Prințul Charles și Prințesa Anne se aflau în reședința regală din Scoția, în momentul în care Regina Elisabeta a II-a a murit. În schimb, Prințul Harry a plecat spre Scoția în după-amiaza zilei și a aflat despre moartea Reginei, atunci când avionul său a aterizat în Aberdeen.

Premierul britanic Liz Truss a fost înștiințată despre moartea Reginei Elisabeta a II-a la ora locală 16:30.

Total
0
Shares
Total
0
Share