DOC // Cavcaliuc a demonstrat în judecată că este persecutat politic de procurorul Zaharia

Liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, a demonstrat în judecată că este persecutat politic de procurorul din cadrul procuraturii Sîngerei, Ludmila Zaharia. Cel puțin asta demonstrează ultima deciziei a judecătoriei Bălți, privind dosarul cunoscut sub numele „Verde de Briliant”, scrie paranteze.md

Prin intermediul unei postări pe Facebook, liderul PACE a venit cu mai multe informații ce țin de dosarul, care, conform lui Cavcaliuc, este unul politic. Prima probă în acest sens este faptul că până a se implica în politică, conform liderului PACE, nu a avut nici o încălcare a legii. Acest lucru este demonstrat și de cazierul juridic al lui Cavcaliuc, din data de 11 iunie 2020, în care se arată că niciodată nu a fost vizat într-o cauză penală.

În aceeași postare, Cavcaliuc a publicat decizia judecătoriei Bălți din data de 12 octombrie 2021, în care se arată că judecătorii au declarat nulă ordonanța procurorului Zaharia și au constatat drept ilegale acțiunile procurorului superior din cadrul Procuraturii Sîngerei.

Totodată, Cavcaliuc anunță că a depus o plângere pe numele Procurorului General Interimar, Dumitru Robu, prin care cere atragerea la răspundere penală a procurorului Zaharia și a altor factori de decizie care i-au încălcat drepturile. Prima probă în acest sens este decizia judecătoriei Bălți.

În aceeași zi, pe 26 octombrie 2021, avocatul lui Gheorghe Cavcaliuc a înregistrat o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor, prin care s-a informat despre încălcările admise de Ludmila Zaharia și alți factori de decizie din cadrul Procuraturii Sîngerei.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, mai menționează că recent a fost citat într-un alt dosar, iar straniu este că acțiunea vine la doar trei zile de la plângerea semnată pe numele procurorului Zaharia. Cavcaliuc tinde să creadă că aceasta este o răzbunare din partea foștilor colegi din cadrul procuraturii, ducând în eroare superiorii.

Total
0
Shares
Total
0
Share