Politic

DOC // Constantin Botnari cere să fie scos de sub urmărirea penală: Sunt persecutat politic de către Maia Sandu și actuala guvernare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Constantin Botnari, ex-deputat PDM și vicepreședinte al acestei formațiuni, cere autorităților de la Chișinău să fie scos de sub urmărirea penală. Pe canalul său de pe Telegram, Botnari a cerut procurorilor și judecătorilor să examineze cererea sa doar prin prisma legii, iar jurnaliștii să fie transparenți, echidistanți și obiectivi în difuzarea știrilor cu privire la cazul persecutării sale politice de către Maia Sandu și actuala guvernare.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Am fost mult linșat mediatic cu dosarul penal fabricat pe numele meu, de un procuror criminal pe nume Dumitru Răileanu, care acum este fugar în România fiind el însuși cercetat penal pentru mai multe crime, inclusiv pentru abuz de serviciu, falsificarea de probe și imixtiune în justiție.

Astăzi am decis, să public anumite informații pe acest caz, pentru a nu lăsa loc de interpretări și speculații și pentru a face transparență maximă în această vendetă politică:

  1. Am cerut Comisie Rogatorie în Marea Britanie pentru a fi audiat, pentru a-mi demonstra nevinovăția;
  2. Am răspuns la toate întrebările și le-am făcut publice, pentru a nu mai lăsa loc de manipulări și interpretări;
  3. Astăzi avocata mea doamna Iuliana Pascal, a depus o cerere de scoatere a mea de sub urmărire penală și clasarea cauzei penale fabricate împotriva mea.

Domnilor Procurori, Judecători, vă rog, examinați obiectiv și doar în baza legii, toate actele care ajung pe masa Dvs, și luați decizii doar conform legii, aveți caracter să spuneți lucrurilor pe nume atunci când vi se împinge un dosar falsificat, nu continuați ilegalitățile începute de precedenții. Pentru că se apropie timpul să răspundeți pentru crimele comise și persecutarea cu dosare penale false în privința oponenților politici ai Maiei Sandu și guvernării.

Sper guvernarea să nu intre în agonie și având justiția capturată să încerce să-mi fabrice alte dosare penale doar pentru a mă ține în aceasta zonă gri, având temei să mă linșeze mediatic și să mă discrediteze.

Stimați jurnaliști, rog să fiți transparenți, echidistanți și obiectivi în difuzarea știrilor cu privire la cazul persecutării mele politice de către Maia Sandu și actuala guvernare”, este declarația lui Botnari.

loading...

Comments are closed.