Actual

DOC // Deputatul Sergiu Sîrbu a depus plângere la Procuratura Generală împotriva ofițerilor SPPS care asigură paza la Președinție

Pinterest LinkedIn Tumblr
Deputatul Sergiu Sîrbu a depus plângere la Procuratura Generală împotriva ofițerilor SPPS care asigură paza la Președinție. Despre acest lucru parlamentarul a anunțat pe pagina sa, dar un comunicat similar se regăsește și pe pagina platformei  „Pentru Moldova”.
Potrivit comunicatului, președintele Comisiei parlamentare securitate, apărare și ordine publică, deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, continuă demersurile împotriva abuzurilor comise de Președinție și instituțiile subordonate. Asta după ce nu i s-a permis să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate. De această dată, Sergiu Sîrbu a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva angajaților Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care, potrivit deputatului, au încălcat Codul Penal și au făcut exces de zel la îndeplinirea ordinelor ilegale.
„Așa cum am promis, voi merge pe toate căile legale pentru ca cei care au înfăptuit abuzul de la Președinție, când, într-un mod absolut inexplicabil, mi-a fost interzis accesul la ședința Consiliului Suprem de Securitate, să fie trași la răspundere. În 26 februarie, ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat, care asigurau paza și protecția Președinției, au dat dovadă de un tratament inuman și degradant, faptă care se înscrie Codul Penal al Republicii Moldova”, a scris Sergiu Sîrbu pe pagina sa de Facebook.
Potrivit deputatului, în data de 26 februarie, atunci când a mers la ședința CSS, ofițerii SPPS, care se aflau la postul de pază de la poarta instituției prezidențiale, l-au bruscat și i-au îngrădit accesul la ședință. Asta în pofida faptului că a motivat necesitatea și legalitatea de a intra în instituția prezidențială, având în vedere calitatea sa de membru din oficiu al CSS și funcția de președinte al Comisiei Securitate a Parlamentului pe care o deține.
„Le reamintesc ofițerilor SPPS și șefului statului că deputatul are dreptul să intre în orice instituție a statului, după ce se legitimează. Orice atitudine degradantă la adresa oricui este inadmisibilă. Angajații SPPS trebuie să-și îndeplinească misiunea conform legii, nu să se transforme într-un batalion personal al președintelui, care fac scut atunci când deputații care nu sunt pe placul Maiei Sandu vin la Președinție”, mai menționează deputatul „Pentru Moldova”.
De asemenea, secretarul Platformei parlamentare „Pentru Moldova” susține că executarea ordinelor ilegale tot e pasibilă de răspundere. Prin urmare, Sergiu Sîrbu a depus o plângere la Procuratura Generală în care solicită începerea urmării penale în privința ofițerilor SPPS care i-au îngrădit accesul la ședința CSS, de la Președinție.
Pentru ca cei care au înfăptuit abuzul de la Președinție să fie trași la răspundere, Sîrbu a depus mai multe demersuri, la multe instituții, în care a cerut explicații. Amintim faptul că Sergiu Sîrbu a fost bruscat și i-a fost interzis accesul la ședința CSS, convocată vinerea trecută de președintele Maia Sandu. Asta în pofida faptului că a fost invitat inițial la ședință și că legea îl obligă să participe la această întrunire. Urmare a acestui incident, deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” și cei ai Partidului „ȘOR” consideră că asistăm la o încălcare gravă a principiului separării puterilor în stat, la o tentativă clară de subminare a autorității Parlamentului și alunecăm treptat în dictatură, fapt care ar trebui să îngrijoreze întreaga societate.
loading...

Comments are closed.