Social

(doc) Deputatul Vladimir Odnostalco cere o investigație detaliată a cazului în care 5 tineri sub influența drogurilor zăceau pe o stradă din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Parlamentului Republicii Moldova din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor, Vladimir Odnostalco a depus o sesizare la Inspectoratul General al Poliției și la Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului în urma cazului ce a apărut în presă astăzi unde 5 tineri zăceau pe o stradă din capitală sub influența substanțelor narcotice.

Deputatul a scris în adresarea sa despre faptul că a văzut știrea unde 5 copii minori se aflau pe strada Veronica Micle din capitală sub influența substanțelor psihotrope. Acesta a simțit nevoia să intervină cu o astfel de sesizare în calitate de ales al poporului.

Odnostalco scrie că având în vedere obligația statului de a proteja copiii de abuz, exploatare, neglijare, asigurare a condițiilor adecvate pentru dezvoltare, creștere, educație, situația expusă demonstrează că în sistemul de protecție a copilului există lacune, mecanismele de protecție nu funcționează îndeajuns de eficient și copii au acces liber la substanțele psihotrope, el în calitate de deputat conducându-se după atribuțiile sale solicită o investigație multiaspectuale a cazului enunțat și întreprinderea măsurilor privind eradicarea consumului de psihotrope. Deputatul cere ca să fie informat de detaliile investigației ce urmează să fie pornită.

loading...

Comments are closed.