Politic

(doc) Dodon a semnat: 2018 va fi anul celui mai mare român din toate timpurile!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-o postare pe Facebook, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a anunțat că anul 2018 o să fie anul marelui domnitor al Țării Moldovei, Ștefan cel Mare.

În vederea marcării anului Stefan cel Mare și Sfânt a fost aprobat un Plan de acțiuni care conține 50 de măsuri de amploare în domenii precum istoria, cultura, educația, sport.

Astfel, vor fi organizate expoziții, dediacte lui Ștefan cel Mare, conferințe științifice, competiții sportive, editate lucrări (științifice și de popularizare), organizate concerte, produse filme, desfășurate diferite concursuri tematice, se spune în comunicatul emis de către președinte.

Totodată, din Turcia și Grecia, de pe Sfîntul munte Athos, vor fi aduse mai multe relicve istorice și bisericești, legate de numele Domnitorului Ștefan cel Mare care vor fi expuse în Moldova.

Cele trei epizoade ale filmului documentar ”Istoria Moldovei” vor fi lansate concomitent în toată țara etc.

Activitățile se vor desfășura în toate localitățile din țara noastră, în orașele din străinătate unde există importante comunități de moldoveni, precum și în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova în lume.

Sunt sigur că implicarea activă a conaționalilor noștri în realizarea acestui plan va constitui un modest gest de recunoștință a rolului remarcabil al lui Ștefan cel Mare și Sfânt în istoria statului moldovenesc.

Totodată, cred cu fermitate că participarea asumată la acțiunile descrise în Program va spori interesul societății față de istoria și cultura Moldovei, va contribui la cultivarea spiritului patriotic în rândul cetățenilor și la consolidarea statalității Republicii Moldova.

Anul lui Stefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei va fi lansat oficial pe data de 2 februarie.

Amintim că în anul 2006, în România s-a desfășurat proiectul „Mari Români”, a cărui câștigător detașat a fost desemnat Ștefan cel Mare. Publicul românesc a decis că anume Ștefan cel Mare este cel mai mare român din toate timpurile.

loading...

Comments are closed.