DOC // Dorin Recean, premierul Republicii Moldova, ar putea fi cercetat penal

Vineri, 15 decembrie, Ion Chicu, președintele PDCM, a depus o sesizare la Procuratura Generală pe faptul amenințărilor în adresa judecătorilor Curții de Apel, vociferate în cadrul ședinței Guvernului Republicii Moldova, de către prim-ministrul Dorin Recean.

„Vă rog să reținem trei nume – Palanciuc Ecaterina, Negru Veronica și Duduca Ina. Acest complet de judecată a decis să anuleze decizia CSE, prin care s-a intervenit și s-a curmat activitatea criminală în procesul electoral local din Republica Moldova. Aceste grupări criminale au fost finanțate și susținute pe față de Kremlin. Noi trebuie să înțelegem astfel, orice grup criminal poate veni în Moldova, poate face ce dorește, să corupă judecătorii, alegătorii, își bate joc de oameni, iar statul să nu aibă dreptul să intervină, să aplice instrumentele care sunt necesare pentru ca aceasta activitate criminală să fie stopată. Noi credem altfel. De asta statul va interveni de fiecare dată atunci când securitatea națională va fi amenințată”, este declarația premierului Dorin Recean, citat de presă.

“Aceste declarații constituie, în opinia noastră, o gravă imixtiune în justiție, un atac frontal în adresa unor judecători și o influențare a unei eventuale decizii, pe care urmează s-o ia Curtea Supremă de Justiție, asupra Deciziei CSE de excludere din campania electorală a mii de candidați ai unui partid”, a declarat Chicu.

Total
0
Shares
Total
0
Share