DOC // Europenii cer explicații de la Dorin Recean cu privire la partidul Arinei Spătaru

Astăzi, Partidul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a făcut public un comunicat de presă semnat de președintele său, Igor Munteanu, referitor la demersul făcut de Secretariatul ALDE Europe privind înregistrarea unui partid clonă în Republica Moldova.

Într-o scrisoare expediată de la Brussels, Secretariatul ALDE Europe informează Guvernul de la Chișinău despre prejudiciul adus celui mai larg grup liberal din Parlamentul European prin înregistrarea la Chișinău a unui partid clonă, care poartă același nume, siglă, logo și alte elemente de brand, încălcând astfel drepturile de proprietate asupra numelui ALDE, înregistrate cu nr.018127869 la Oficiul pentru Proprietatea Intelectuală al Uniunii Europene.

În comunicatul său, președintele Igor Munteanu a subliniat gravitatea situației, afirmând: “Partidul nostru, CUB, este singurul partid politic din Republica Moldova afiliat la familia liberală, iar acest demers de înregistrare a unui partid clonă reprezintă nu doar o încălcare a drepturilor noastre, ci și o amenințare la adresa democrației și a procesului politic din țară”.

Scrisoarea de la Secretariatul ALDE Europe menționează că înregistrarea partidului clonă a cauzat prejudicii semnificative de imagine și a generat confuzii în campania electorală. Prin urmare, ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe, reprezentând 74 de partide liberale naționale în 44 de țări europene, solicită premierului Dorin Recean asistență în rezolvarea acestei situații în mod neîntârziat, prin mijloace legale adecvate gravității acestei situații.

“Așteptăm decizii imediate și potrivite legislației europene. Republica Moldova nu-și poate permite să piardă aliați valoroși pe drumul său spre aderarea la familia politică europeană. Este esențial ca premierul Dorin Recean să ia măsuri corespunzătoare pentru a proteja imaginea țării și integritatea procesului democratic”, a declarat Igor Munteanu, președintele CUB.

Partidul CUB subliniază nevoia de reacții rapide și responsabile la acest incident, având în vedere impactul său asupra relațiilor Republicii Moldova cu partenerii europeni.

Amintim că partidul ALDE, condus în prezent de către Arina Spătaru, a fost preluat de la Mihai Godea, formațiunea numindu-se anterior PAD. Însă, în toiul campaniei pentru alegerile locale s-a aflat că ALDE a fost finanțat de către Ilan Șor, liderul echipei Partidului ”ȘOR”.

Total
0
Shares
Total
0
Share