Social

EXCLUSIV Ministerul de Interne a contestat decizia privind crucifixul lui Andrei Năstase

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 21 ianuarie 2020, prin Cancelaria Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, Ministerul Afacerilor Interne a contestat decizia Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din 16 decembrie 2019 cu privire la crucifixul instalat de către Andrei Năstase, transmite Telegraph.md

În cererea sa, ministrul Pavel Voicu menționează că ”un crucifix nu este un simbol al opresiunii, ci al eliberării, al purificării, iar acest lucru reprezintă o valoare fundamentală pentru întreaga civilizație europeană, cunoscută prin ideile părinților fondatori ai creștin-democrației europene. Dintr-o perspectivă creștin-democrată, instituțiile statului servesc la apărarea valorilor fundamentale pentru societate: libertate, solidaritate și subsidiaritate. Acestea sunt valorile care stau în spatele unui crucifix instalat într-o instituție publică, și nu acuzațiile nefondate că reprezintă o instigare la discriminare pe criteriul de convingeri”.

Prin urmare, susține ministrul, faptul că crucifixul se află în sediul MAI, nu denotă că în fața lui s-ar săvârși servicii religioase sau ar impune să i se aducă vreun semn de cinstire de către funcționari.

Pe de altă parte, Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității consideră neîntemeiată cererea MAI, iar din acest motiv solicită instanței de judecată să o declare inadmisibilă.

Potrivit materialelor din dosar, în proces au fost atrase și cele două Mitropolii ortodoxe din țară: Mitropolia Moldoveni și Mitropolia Basarabiei.

loading...

Comments are closed.