Politică

DOC EXCLUSIV // Ministrul Maiei Sandu/PAS va trebui să demonteze crucifixul pus de Andrei Năstase pe scările MAI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noul ministru al Afacerilor Interne, care urmează să fie numit la propunerea PAS/Maiei Sandu, va trebui să demonteze crucifixul de pe scările instituției, instalat acolo de către Andrei Năstase, ex-ministru al MAI în perioada Guvernului Maia Sandu.

Decizia instanței din 2 martie 2021 este definitivă și executorie începând cu data de 20 iulie curent, a decis Curtea de Apel Chișinău, dar poate fi atacată cu recurs la CSJ (recursul nu suspendă executarea).

Amintim că MAI a fost impus să demonteze crucifixul prin decizia nr.184/19 din 16 decembrie 2019 a Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, la sesizarea bloggerului Corneliu Gandrabur.

În același litigiu, dar cu examinare într-un dosar separat, politicianul Andrei Năstase a avut câștig de cauză și a scăpat de obligația să-și ceară scuze publice de la toți polițiștii, deși a declarat, la inaugurarea crucifixului, că poliţiştii, carabinerii şi pompierii „nu ar putea mişca nici măcar un grăunte fără puterea lui Dumnezeu şi al Sfintei Cruci”. 

Năstase a mai spus că crucifixul le va aminti poliţiştilor cât „de trecători suntem şi că toată autoritatea noastră nu ar valora nimic fără puterea celui de sus”.

Crucifixul a fost instalat în septembrie 2019.

loading...

Comments are closed.