Politic

DOC // Gheorghe Cavcaliuc a fost recunoscut în calitate de „disident politic” și nu mai poate fi căutat prin Interpol

Pinterest LinkedIn Tumblr

Redacția UNIMEDIA a intrat în posesia copiei unei traduceri avizate de Procuratură, care corespunde originalului, expediată de Interpol în adresa instituțiilor de drept de la Chișinău în privința lui Gheorghe Cavcaliuc. Documentul a fost confirmat de către avocații persoanei vizate, scrie unimedia.info

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Documentul a fost oferit de o sursă din cadrul procuraturii, care menționează că Interpol pune la îndoială motivele invocate pentru anunțarea în căutarea a lui Cavcaliuc, în special din cauza multor „aspecte politizate”.

În document se precizează că „s-a luat în considerare că persoana respectivă (Gheorghe Cavcaliuc) este președintele Partidului „Acasă Construim Europa”, partid care se află în opoziție cu actualul Guvern al Republicii Moldova”.

De asemenea, se evidențiază că „faptele menționate în ambele cereri (din partea instituțiilor moldovenești) – difuzarea inițială de localizare a persoanei și difuzarea persoanei căutate, transmise în decembrie 2021 – au avut loc într-un conținut extrem de politizat”, iar “informațiile furnizate în a doua difuzare, care arată clar aspectele politice privind urmărirea penală împotriva subiectului, au fost considerate a avea implicații pentru neutralitatea Organizației”.

În document se subliniază că „utilizarea canalelor INTERPOL este interzisă în situații de tulburări din țări”.

Prin urmare, birourilor naționale ale organizației „li se cere să nu folosească canalele INTERPOL în legătură cu liderii opoziției, care candidează la alegeri, disidenți politici sau criticii guvernului”.

Recent, Ana Revenco, la o emisiune, a lăsat să se înțeleagă faptul că liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc este căutat internațional de Interpol.

Redacția citată a solicitat comentarii oficiale de la Procuratura Generală și Ministerul de Interne, dar nu a primit vreo reacție.

loading...

Comments are closed.