Politic

DOC // Igor Dodon nu mai este deputat

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce, acum zece zile, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că renunță la mandatul de deputat, astăzi Parlamentul i-a aprobat demisia, transmite IPN.

Potrivit hotărârii, mandatul de deputat, care aparține Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, este declarat vacant. Potrivit listei candidaților supleanți, mandatul îi revine ex-deputatului PSRM, Adrian Lebedinschi, jurist de meserie.

Pe 18 octombrie, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că renunță la mandatul de deputat. Politicianul a spus că a decis să plece din legislativ întrucât consideră că rolul său de lider de opoziție va fi mai activ cu mult în afara Parlamentului, „cu o agendă populară, din casă în casă”. Igor Dodon afirmă că nu vrea să fie legat de agenda parlamentară. De asemenea, în contextul acțiunilor de la Procuratură, vrea să demonstreze că nu se ascunde după imunitatea parlamentară. Igor Dodon a menționat că a acceptat să conducă o nouă organizație, și anume Uniunea moldo-rusă a Oamenilor de Afaceri, care este înregistrată la Chișinău din luna iunie.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Domnului Igor GROSU, Președintele Parlamentului RM CERERE DE DEMISIE Prin prezenta, în temeiul art. 69 alin. (2) din Constituția Republicii Moldova și alin.(8) Legea 39-XIII 07.04.1994 despre statutul deputatului în Parlament, Vă aduc cunoș™tință că renunț la mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Cu respect, Igor DODON Deputat în arlamentul Republicii Moldova 19.10 ERETARIATUL PARLAMENTULUI REPUBLICH MOLDOVA 2017”

loading...

Comments are closed.