DOC // Igor Popa este un mincinos, a stabilit instanța de judecată. Hotărârea este cu drept de apel

Igor Popa, fost avocat al ex-premierului Vlad Filat, a fost obligat de instanță să dezmintă declarațiile făcute despre clientul său în cadrul unei emisiuni televizate, precum și în timpul unei conferințe de presă, informează bizlaw.md

Astăzi, Vlad Filat a obținut câștig de cauză în acțiunea civilă pentru apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale înaintată în judecată încă în urmă cu aproape patru ani.

Dezmințirile urmează să fie difuzate prin aceleași modalități prin care s-au răspândit informațiile false și defăimătoare. Vedeți mai jos ce mesaj este obligat să transmită fostul avocat:

“Decizia a fost emisă în absența noastră. Reprezentantul lui Igor Popa, avocatul Vitalie Zama, era în deplasare la Bruxelles și a solicitat amânarea ședinței. Cu toate acestea, judecătoarea Eleonora Badan Melnic a continuat ședința de judecată, deși știa că avocatul Vitalie Zama este singurul apărător al pârâtului.

Prin decizia instanței de a continua ședința și de a examina cauza civilă în fond în lipsa reprezentantului legal, s-au încălcat flagrant dreptul constituțional la apărare și dreptul la un proces echitabil, prevăzute de legislația națională și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

În cazul de față, în raport cu judecătoarea Eleonora Badan Melnic, există motive serioase care pun la îndoială obiectivitatea și nepărtinirea ei. Prin urmare, acțiunile judecătoarei urmează a fi investigate de către instanțele superioare”, ne-a comunicat reprezentantul lui Popa.

Amintim că, în data de 7 decembrie 2020, Comisia de etică și disciplină a Uniunii Avocaților i-a retras licența de apărător lui Igor Popa.

Total
0
Shares
Total
0
Share