Alte știri

DOC // În Chișinău a început testarea gratuită la COVID-19 a profesorilor nevaccinați

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Chișinău a început testarea gratuită a cadrelor didactice și a personalului auxiliar nevaccinat din instituțiile de învățământ preuniversitar, în baza lotului inițial de teste rapide achiziționate de primărie.  

Această decizie se regăsește în hotărârea aprobată pe 13 septembrie curent de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Chișinăului (CESP). Comisia a aprobat și demararea unei licitații publice pentru procurarea testelor destinate profesorilor și altor angajați nevaccinați din sistemul educațional preuniversitar.

În linii mari, la ședința de pe 13 septembrie a CESP au fost transpuse hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP). „Am reiterat importanța și obligativitatea respectării regulilor de sănătate publică, portul de măști, evitarea evenimentelor publice”, a spus pentru tv8.md Boris Gâlcă, secretarul comisiei.

Amintim că Primăria a alocat din bugetul municipal trei milioane lei pentru procurarea testelor la coronavirus pentru cadrele didactice și personalului auxiliar nevaccinat. Testele procurate urmează să fie utilizate „la necesitate”, se arată în precedenta hotărâre a CESP.

Anterior, Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a anunțat că lucrătorii din educație, dar și personalul auxiliar care refuză să se vaccineze, deși nu au niciun motiv din punct de vedere medical, vor trebui să prezinte o dată la două săptămâni un test negativ la cornavirus, pe care să îl facă din resursele financiare proprii.

Decizia a stârnit numeroase controverse, iar primarul Ion Ceban a spus atunci că decizia nu va fi aplicată pe teritoriul municipiului Chișinău.

loading...

Comments are closed.