Politic

DOC // În interesele țării: Dat afară din magistratură, ex-judecătorul Cristian Danileț a devenit cetățean al Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Românul Cristian Danileț, ex-judecător și membru al Consiliului Superior al Magistraturii între ianuarie 2011 – ianuarie 2017, a primit cetățenia Republicii Moldova în temeiul unui decret semnat de către președintele Maia Sandu, șefa statului motivându-și gestul, precum că acordarea acestei cetățeni este în interesul țării noastre.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cristian Danileț a fost exclus din magistratură în urma unei decizii ce a fost luate de magistrații de la CSM din România, care au sancționat derapajele judecătorului.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în decembrie 2021, să îl excludă din magistratură pe judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj. Motivul este legat de manifestările pe care le-ar fi avut magistratul pe mai multe reţele de socializare.

„Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară”, a reacționat  Danileț după ce a aflat decizia CSM.

De asemenea, și fostului șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu, i-a fost conferită cetățenia Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.