Politic

(doc) În ultimile ore de activitate, ex-ministrul sănătății Ala Nemerenco și-a „aterizat” omul său în funcție de șef la un spital

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul din fracțiunea democraților, Ruxanda Glavan, atenționează într-o postare pe facebook, că fostul ministrul al sănătății din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, în ultimele ore de activitate a numit printr-un ordin pe Alexandru Voloc, șef la spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală.

Ruxanda Glavan, aduce în atenția publicului, că această numire încalcă regulamentul și prevederile legale de concurs unele fiind introduse „cu mare fast” chiar de Ala Nemerenco.
Prima(ultima) numire în funcție a unui director de spital, conform criteriilor „noi” aprobate de fosta conducere a ministerului sănătății?‍♀️
Recent, o mare “realizare” a fostului ministru Nemerenco a fost anunțată cu mult fast – modificarea Regulamentului privind numirea in funcție (pe bază de concurs) a conducătorilor instituțiilor medico-sanitare publice. Schimbările trebuiau să asigure o transparență și meritocrație maximă în procesul de numire în funcție a conducătorilor, iar cireașa de pe tort era crearea unei comisii care verifică reputația candidatului și decide dacă îl admite sau nu la concurs. Ce să mai?! A ieșit un concurs în stilul fostului guvern, unul absolut neconstituțional, pe care noi cu siguranță îl vom contesta!
Dar, subiectul postării este altul.
Este despre cum să fii ministru, să faci regulamente și tu să fii cel care nu le respectă.?
Pe 14 noiembrie, fiind demisă de 2 zile și profitând de ultimele ore de exercitare a mandatului tehnic în calitate de ministră, neorganizând nici un concurs(că dacă nu iese cine trebuie?), sfidând toate normele legale, dânsa îl numește‼️FĂRĂ concurs‼️pe fostul secretar de stat, Alexandru Voloc, în funcția de director la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă” scrie democrata pe facebook.

„Probabil, ex-ministra a făcut uz de prevederea introdusă de ea în Regulament, că omul “are reputație bună”. Nu știm când și cum a fost petrecut concursul, nici cine a apreciat reputația omului. Oare faptul că omul a fost adus de ea la minister, i-a permis să îi determine rapid ireproșabilitatea, competența și rezultatele, ca să îl “aterizeze” atât de operativ în funcția de director la un spital se nivel republican?‍♀️
Nu cred că Harvardu’ îi de vină…
Acest ordin este ilegal și sfidează nu doar actele normative, la care „a muncit” ministra, dar și bunul simț‼️ Mai util era, dacă trimitea la odihna binemeritată alte două persoane ireproșabile, numite de guvernul Sandu. Un director cu secrete comerciale pe bani publici și altul, poticnit rușinos în jocurile distribuitorilor de insulină.”

Totodată, Ruxanda Glavan o atenționează pe noul ministru al sănătății să țină cont de oamenii profesioniști și să restabilească funcționalitatea ministerului sănătății.
Doamna Dumbrăveanu, aveți grijă de oamenii competenți și mult succes în restabilirea funcționalității acestui minister!” 

 

loading...

Comments are closed.