Social

(doc) Încă o localitate din Republica Moldova a votat pentru unirea cu România!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi se marchează 159 de ani de la Unirea Principatelor Române de către Alexandru Ioan Cuza, supranumită drept Mica Unire. Unele localități au decis să serbeze într-un mod deosebit această zi.

După ce primarul și consilierii locali din comuna Parcova raionul Edineț au decis să semneze un document care ar însemna dorința de unificare cu România, exemplul a fost urmat și de aleșii locali din localitatea Bardar, raionul Ialoveni. Consilierii locali au votat în unanimitate unirea cu România.

În documentul se arată că „în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general și al cetățenilor comunei noastre în particular, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna, satul Bardar, raionul Ialoveni, decide unirea cu Țara-Mamă, România”. 

Aleșii locali  își exprimă bucuria de a sărbători împreună cu românii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri și „adeziunea la valorile naționale și democratice ale spațiului cultural românesc”.

loading...

Comments are closed.