Politic

(doc) Iurie Leancă prezintă documentul semnat de Ion Sturza: Mitropolia Basarabiei este o grupare schismatică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul prim-ministru și potențialul deputat în Parlamentul României, Iurie Leancă, a venit pe pagina sa de Facebook cu un răspuns lui Ion Sturza, care într-o postare de-a sa l-a acuzat pe Leancă că acesta ar fi fost părtaș la furtul miliardului și ar fi apărat interesele lui Ilan Șor pe lângă Vlad Filat. Leancă i-a amintit „românului” Sturza că anume el a semnat documentul prin care a refuzat legalizarea Mitropoliei Basarabiei.

Iurie Leancă se întreabă când a devenit Ion Sturza atât de român, când a refuzat să legalizeze Mitropolia Basarabiei sau atunci când a cedat Gazrprom-ului cel mai strategic activ al statului, MoldovaGaz?

Fostul prim-ministru a publicat pe pagina sa de Facebook un document semnat de către Ion Sturza, prin care este respinsă cererea deputatului Vlad Cubreacov cu privire la legalizarea Mitropoliei Basarabiei și calificarea acesteia ca fiind o grupare schismatică. „Mitropolia pe care dvs. intenționați să o legalizați, nu prezintă un cult aparte și constituie o grupare schismatică în cadrul Bisericii ORtodoxe din Republica Moldova.” se spune în documentul semnat de către Ion Sturza.

Guvernul condus de către Ion Sturza a explicat acest pas ca nedorință a implicării în treburile interne ale cultului ortodox adăugând că între Patriarhia Rusă și cea a României există tratative, iar Mitropolia Basarabiei nu poate fi legalizată pentru că ar stârni un nou conflict între cele două capete ale Bisericii.

Amintim că, Mitropolia Basarabiei este o biserică ortodoxă autonomă, de stil vechi, în cadrul Patriarhiei Române. În timp ce, Mitropolia Moldovei, unica oficială în perioda Guvernului Sturza, se află în cadrul Patriarhiei Moscovei.

loading...

Comments are closed.