(doc) Juriştii serviciului Telegram i-au luat peste picior pe securiştii de la FSB

Juriştii serviciului Telegram i-au luat peste picior pe securiştii de la FSB, vladimir putin, federatia rusa

Pavel Cikov, unul din avocaţii serviciului Telegram, a publicat pe canalul său o fotografie a unei adresări către șeful FSB, Alexander Bortnikov, cu privire la transferul „cheilor” de criptare ale servciului de mesagerie, semnat în glumă „Pare-se le-am transmis”.

Fotografia include o așa-zisă declarație a proprietarului Telegram, Pavel Durov, adresată directorului FSB cu textul: „Vă trimit cheile  serviciului de mesagerie Telegram (2 buc.), cu cele mai bune urări”. Pe foaia cu adresare au fost plasate două chei metalice.

rusia, Juriştii serviciului Telegram i-au luat peste picior pe securiştii de la FSB,Amintim că autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor din Rusia a sesizat justiţia pentru a cere blocarea aplicaţiei de mesagerie Telegram, care a refuzat să furnizeze serviciilor de securitate ruse (FSB) cheile de decriptare care să permită citirea mesajelor utilizatorilor.

Miercuri, 4 aprilie, a expirat termenul de 15 zile stabilit de Roskomnadzor pentru furnizarea cheilor de criptare. Potrivit avocatului Telegram Dmitrii Dinze, compania a notificat Roskomnadzor despre imposibilitatea îndeplinirii cerinței FSB din motive tehnice.
Total
0
Shares
Total
0
Share