DOC // La propunerea PAS, salariul secretarului CC a fost majorat cu 15 246 lei

Prin amendamentul deputatului PAS Perciun, salariul secretarului Curții Constituționale a fost majorat cu 15 246 lei, a dezvăluit Ion Chicu, ex-premierul Republicii Moldova, prezentând și documentele pertinente.

”Dacă credeți că până la majorare primea un salariu „de învățător” – greșiți. Până în septembrie 2022, când PAS a modificat Legea 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, salariul secretarului Domnicăi Manole era de circa 28 mii de lei pe lună. Astfel, acum secretarul beneficiază de un salariu de 43 697 lei. Acest secretar-șef are și locțiitor, care și el are vreo 40 500 lei.

Evident, această majorare grasă a fost efectuată la solicitarea Domnicăi Manole, care continuă să-i amintească Maiei Sandu despre lucruri, pe care aceasta nu trebuie să le uite.

Însă, epopeea cu mita politică plătită de PAS acestei instituții nu se încheie aici. Domnica Manole, acum se plânge, că salariul secretarului de aproape 44 mii de lei este egal cu cel al judecătorului Curții Constituționale, lucru inacceptabil din punctul ei de vedere. De aceea, se adresează lui Igor Grosu cu „rugămintea de a face dreptate” – să majoreze și salariul acestora.

De data aceasta – cu circa 25 mii de lei, astfel ca salariul lor să ajungă la vreo 67 mii de lei lunar. Vă amintim, că la sfârșitul anului trecut aceste salarii au mai fost majorate cu circa 13 mii de lei. Dacă PAS va continua să plătească polițele Domnicăi Manole și va accepta „rugămintea”, doar într-un an salariul judecătorului CCM va crește cu peste 130%”, a declarat Chicu.

Amintim că PAS-ul este fondat și condus de către Maia Sandu.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Ar putea fi o imagine cu text care spune „„Art. 1:- Prezenta lege intră în vigoare la data publicării și se va pune în aplicare de la 1 septembrie 2022, cu excepția articolului I punctul 5 ce vizează funcțiile publice din cadrul Casei Naționale pentru Asigurări Sociale Inspectoratului de Stat al Muncii și al Agenției pentru Supraveghere Tehnică, care intră în vigoare de la 01 noiembrie 2022. Dan PERCIUN DeputaîPalmt în Parlament”

Total
0
Shares
Total
0
Share