Alte știri

DOC // MAI: Ilan Șor nu are și nici nu a avut vreodată vreo calitate procesuală în vreun dosar privind traficul de droguri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ilan Șor nu are și nici nu a avut vreodată vreo calitate procesuală în vreun dosar privind traficul de droguri. Mai mult, în privința lui nu au fost efectuate niciodată masuri speciale de investigații. Este răspunsul oficial al Ministerului Afacerilor Interne, oferit la solicitarea avocaților lui Ilan Șor, care desființează minciunile lansate de RISE Moldova zilele trecute.

Documentul a fost plasat pe pagina de Facebook a lui Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”. Astfel, în răspunsul semnat de ministrul de Interne Pavel Voicu se constată „lipsa unor acte ce ar confirma faptul că în privința cetățeanului Ilan Șor au fost înfăptuite unele măsuri speciale de investigații, în temeiul Legii nr.59 din 29.03.2012 „privind activitatea specială de investigații”, precum și „lipsa unor acte care ar confirma existența cauzelor penale ce ar avea drept obiect al infracțiunii circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora” în care cetățeanul Șor ar avea statut procesual”.

Potrivit lui Ilan Șor, informațiile prezentate de Ministerul de Interne demonstrează o dată în plus că toate acuzațiile la adresa lui Ilan Șor, care se conțin în pretinsa investigație publicată de RISE Moldova, sunt false.

„Ceea ce trebuie de demonstrat: pretinsa „investigație” RISE este un fals grosolan. În urma răspunsului oferit de Ministerul de Interne, acest fapt a fost confirmat în mod oficial. Iar pentru fabricarea acestor minciuni și distribuirea lor vor trebui să răspundă în fața legii. Dar, sincer să vă spun, mă deranjează și mă preocupă mai mult partea morală a acestei istorii. Cât de jos pot coborî cei care folosesc insultele, minciunile și calomniile în calitate de instrumente în lupta cu oponenții politici. Ce poți să mai aștepți de la astfel de politicieni perfizi? Și încotro pot oare duce acești politicieni țara și societatea?”, a scris Ilan Șor pe Facebook.

Anterior, Ilan Șor a declarat că așa-numita investigație jurnalistică, plină de minciuni, lansată de „RISE Moldova” urmărește linșarea sa mediatică și că îi va da în judecată pe autorii pretinsei investigații.

Ar putea fi o imagine cu text

loading...

Comments are closed.