Alte știri

DOC // Maia Sandu a eliberat-o din funcție pe judecătoarea care examina dosarul Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu a semnat decretul de eliberare din funcția a judecătoarei Curții de Apel, Nina Veleva, care a fost raportor în dosarul lui Ilan Șor. Decretul prezidențial a fost publicat pe pagina oficială a Președinției.

Nina Veleva este judecătoarea raportor în dosarul lui Ilan Șor în cadrul căruia au avut loc peste 50 de ședințe de judecată, dintre care majoritatea au fost amânate. Magistrata activează de zece ani în sistem, fiind judecătoare la Curtea de Apel Cahul din 2015.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel. În iunie 2019, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

sursa: Deschide.md

Citește și: Corneliu Furculiță: Suntem siguri că vor fi încă fracțiuni și grupuri din Parlament care vor susține candidatura Marianei Durleșteanu

loading...

Comments are closed.