Politic

(doc) Răspunsul Ministerului Educației Culturii și Cercetării în privința diplomei lui Chiril Gaburici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a răspuns la demersul făcut de vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, cu referire la diploma de studii a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Conform Legii, petițiile adresate a doua oară, care nu conțin argumente sau informații noi, nu se reexaminează. Astfel, evocăm că la subiectul în cauză abordat de Dumneavoastră în demersurile anterioare către Ministerul Educației, ați primi răspuns inclusiv în plenul Parlamentului”, se arată în răspunsul oficial al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

monica babuc despre chiril gaburici, diploma lui gaburiciDeși Munteanu aștepta un răspuns în acest sens, Ministerul a considerat că petiția „nu poate fi reexaminată”. Pentru că în 2015, acesta a mai adresat această întrebare către Ministerul Educației, iar Maia Sandu, care era în funcție de Ministru al Educației la momentul dat a simțit nevoia chiar să iasă la tribuna parlamentului pentru a da explicații vis-a-vis de problema apărută.

Universitatea Slavonă a fost acreditată. Întrebarea dacă este sau nu legală o diplomă eliberată de o instituție acreditată nu este retorică. Nu avem motive să calificăm actul de studii al domnului Chiril Gaburici, eliberat în 2004 de Universitatea Slavonă, drept nevalabil”, a spus în 2015 Maia Sandu.

 

 

 

loading...

Comments are closed.