Politic

DOC // Partidul ”ȘOR” cere Guvernului informații oficial privind achizițiile de gaze naturale din creditul BERD

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul fracțiunii Partidului „ȘOR” a făcut astăzi o interpelare la Guvern, în care solicită informații privind împrumutul de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, acordat țării noastre, în vara anului trecut, pentru achiziții de gaze naturale. Parlamentarul solicită, în termen de șapte zile, date privind termenele de rambursare, condițiile tehnice și dobânzile pe care vor trebui să le plătească cetățenii.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Într-o postare pe Facebook, el a menționat că guvernarea PAS a Maiei Sandu prelungește la nesfârșit situația excepțională, pentru a avea posibilitatea de a cheltui miliarde de lei, fără ca cetățenii să cunoască unde ajung ei.

„E vorba de o sumă colosală, pe care cetățenii Republicii Moldova vor fi obligați să o returneze cu dobândă și poporul trebuie să cunoască toată informația despre asta. Până acum, este ținut în mare secret modul în care a fost cheltuită, în doar câteva luni, această sumă enormă de peste șase miliarde de lei”, a subliniat Vadim Fotescu.

Premierul Natalia Gavrilița a declarat astăzi, în Parlament, când solicita votul deputaților pentru prelungirea cu încă 60 de zile a situației excepționale, că informația privind achizițiile de gaze naturale „nu este secretă, dar este sensibilă”, de aceea, nu e făcută publică.

loading...

Comments are closed.