(doc) PAS își pregătește membrii pentru divorțul de PPDA? Au creat un sondaj intern în acest sens

Pas si platforma da, sergiu tofilat, candidati primaria chisinau, tofilat primar, nastase primar, candidat unic, bloc comun, PDM, PAS, PPDA, Platforma DA, Maia Sandu, Andrei Nastase, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon, PSRM, sondaj de opinie, sondaj sociologic, cine ar accede in parlament, pentru ce partid ati vota, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri, in cine au incredere moldovenii, ratingul politicienilor

Liderii PAS au decis efectuarea unui sondaj intern, pentru a afla opinia membrilor formaţiunii despre situația din partid, dar și atitudinea lor față de PPDA și deciziile legate de acțiuni comune cu acesta. 

Exponenţii PAS sunt chemaţi să răspundă, între altele, cum apreciază participarea în bloc cu PPDA la alegerile din 24 februarie, cum apreciază decizia PAS de a merge împreună cu PPDA la alegerile locale din 2019, în ce măsură sunt de accord cu poziţiile adoptate de blocul ACUM, după alegerile parlamentare sau cum apreciază decizia PAS de a susţine candidatura lui Andrei Năstase pentru funcţia de primar al Capitalei în 2018. La fel, pe Maia Sandu o interesează cine, în opinia membrilor formațiunii sale, s-a poziționat ca lider în cadrul blocului ACUM, la nivel public – PAS sau PPDA?

Acest sondaj sugerează pregatirea unei justificari pentru decizia de separare de PPDA-ul lui Andrei Nastase. E de remarcat că Maia Sandu a procedat la fel şi în anul 2018, când a desfășurat un sondaj intern înainte de a anunța susținerea lui Năstase la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei. Liderul PPDA a decis, atunci, să meargă în campanie, cu de la sine putere, fără a se consulta cu Sandu, transmite Hotnews.

Este de menționat că mai mulți lideri de opinie au atenționat-o pe Maia Sandu că alianța cu Andrei Năstase, în spatele căruia stau oligarhii condamnați Victor și Viorel Țopa, va compromite imaginea sa.

În ultimul timp, presa scrie constant despre certurile dintre liderii PAS și PPDA, iar cei doi apar în public la distanță unul de celălalt. Recent, după un protest în fața Guvernului, într-o postare pe Facebook, Maia Sandu l-a tăiat pe Andrei Năstase din poză. Iar la dezbaterile despre legea procuraturii, cei doi au stat la colțuri opuse ale mesei și evitau să se privească.

Total
0
Shares
Total
0
Share